Akne Tedavisi

Akne ciltteki yağ bezlerinin fazla çalışarak tıkanması ve iltihaplanması sonucu meydana gelir. Androjen hormonuyla tetiklenen yağ bezeleri ciltte sebum (yağ) oluşumuna neden olur.

Androjen erkek hormonu olmasına rağmen hem erkek hem kadın vücudunda bulunmaktadır. Bu hormon vücutta her yaşta bulunmaktadır ama en fazla ergenlik döneminde üretilir. Androjen seviyesinin yükselmesiyle yağ bezleri sebum salgılar ve bu yağlı madde genellikle cilde yayılır. Bu maddenin kümelenerek gözenekleri tıkamasıyla siyah nokta ve sivilceler oluşur. Zamanla sebum ciltteki kapalı gözenekler ve ciltte doğal olarak bulunan bakterilerle birleşerek ilerler ve farklı akne ceşitlerine neden olur. Orta dereceli akne ciltteki siyah noktalar, sivilceler, ufak kırmızı ve pembe şişkinliklerden oluşur, ileri seviyede daha ciddi akne vakalarında ise cildin altında gelişen, büyük ve ağrılı nodüllere rastlanır. Bu nodül ve kistler, izlere yol açabilirler.

Tipik olarak ergenlik çağında hormonal değişimler ile başlayan akne sorunları, bazen ileri yaşlarda da ortaya çıkmaktadır. Özellikle kadınlarda 40′lı yaşlara kadar sürebilen akne, periyot dönemlerinde hormonal değişimlerden kaynaklanan sivilceleri de beraberinde getirmektedir.

Akne Tedavisi

Genellikle akne tedavisinde antibiyotikler yararlı etkiler göstermektedir. Ancak hekim gözetimi olmaksızın rastgele alınan antibiyotikler çeştili sorunlara neden olabilir. Bu nedenle ilaç tedavisi mutlaka bir hekim onayıyla olmalıdır.

Ayrıca akne tedavilerinde düzenli olarak klinik cilt bakımları yapılmalıdır. Akne tedavisinde OMNILUX BLUE teknolojisinden de faydalanılabilir. Aknenin derecesine ve yaygınlığına bağlı olarak haftada 1 seans olmak üzere 5-10 seans önerilmektedir. Günümüzde akne skarlarının tedavisinde ablatif ve non-ablatif fraksiyonel lazerler de kullanılmaktadır.

Facebook Yorumları

yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Pin It on Pinterest